Thursday, January 20, 2011

Seram di Highland Tower.!

harinikan cuti sempena Thaipusam... tapi gua tak sambut pon.. gua ambik yang cuti je.. hahaha.. oleh sebabkan cuti.. serius semua tak ada benda apa nak buat.. macam-macam idea-idea kurang bernas di keluarkan.. mula-mula plan nak pergi PD.. mmg dah nak gerak dah neh.. last minute tukar plan pulak.. jalan-jalan cari hantu-kak-limah-balik-rumah.. hahaha "amacam anda berani la sangat kan??" kah kah kah

member gua pon sages la SILENT HILL.. gua berfikir panjang gak.. kat mana silent hill neh.. sekali rupanya dia nak cakap Highland Tower.. berdekah jugak la yang mentertawakannya.. hahaha  gua rasa mungkin dia ada search pasal tempat tu yang memang dekat dengan HillView... 

lewat jugak kami semua gerak.. dalam kul 12 malam dari Bangi.. 2kereta dan 9peserta.. tapi tak pergi Highland Tower terus.. kami pergi Danau Kota dulu.. layan usha-usha barang dulu sedaih dua.. layan karoke open kat depan Shell tu.. serius ada bapok sekor kat situ.. dah la lawa ke?.. nyanyi lagu dangdut plak tu... kah kah kah.. dah puas jalan-ronda-pijak-selipar-orang-usha-barang-tapi-tak-beli-pon.. kami pon gerak la pergi lepak makan pulak.. pakat isi perut pa sume dulu.. dok tanya gak sapa yang lemah semangat ka apa ka.. dah kelia suma.. kami terus gerak la.. tunggu pa lagi.. kah  kah kah

sesampai ja kat sana.. jeng! jeng! jeng!.. serius seram gila.. ada lagi 2 block yang di biarkan rupanya.. dah la jalan mati.. gua yang naik kereta depan memang berhenti betul-betul depan block kosong tu.. sebelah kanan gua ada rumah kosong.. sebelah kiri gua ada rumah yang ada penghuni gamaknya.. sebab gua lihat lampu terpasang ja.. tak siapa berani turun dari kereta sebenarnya.. tapi memang dari dalam kereta pon gua jelas dapat lihat bangunan tu.. ditambahkan pula dengan cahaya bulan yang mengambang penuh.. 

tiba-tiba, driver kereta yang gua naik neh.. ternampk sesuatu kat cermin-pandang-belakang.. seperti kelipan yang samar-samar.. gua tak takot sebenarnya.. tapi entah kenapa gua tak berani nak pandang belakang.. member gua pon terus cepat-cepat reverse kereta.. namun hanya kereta yang berada di belakang kereta yang gua naiki ja sempat melarikan diri.. serius "benda tu" dah ada belakang kereta kami.. dia menghalang laluan dan member gua pon tak mampu berbuat apa-apa lg..

tiba-tiba lagi.. kami berlima di kejutkan dengan ketukan dari cermin kereta..

tookk..tookk..tokkk (bunyi cermin di ketuk)
"hampa buat apa kat sini neh?? hampa taw dak neh tempat apa" cakap seorang anggota POLIS dengan loghat kedahnya..
member gua pon membalas "tak da pa aih.. kami saja mai nk tgk kot-kot ada hantu ka dak kat sini, tp mmg tak da noe.. rasanya sume lari p Batu Caves pa kot noe.."
"dah-dah hampa jangan dok buat loqlaq,, bagi IC semua.. aku kena rekodkan maklumat hampa semua.."kata polis muda yang perasan hebat..

kat 10minit gak la lepak situ.. tunggu dia nak rekod data kami semua.. yang lawaknya.. masa mula-mula smpai semua pakat takot nak keluar.. last-last, kelima-lima dok luar gak... puas menyaksikan hantu bersama anggota polis.. kah kah kah haram tak seram langsung.. dah setel semua.. kami cepat-cepat la berambus.. mmg seram gak la.. lepak tempat-tempat yang mmg bukan untuk melepak.. kah kah kah

sebelum kami tamatkan aktiviti mencari hantu kak limah neh.. kami pergi jalan-jalan lagi.. jalan-jalan di Bukit Tungku.. kawasan ini memang tak seram sebenarnya.. tapi kami macam teruja melihat senibina-rekacipta-ubahsuai-struktur-rumah-gila-gila.. serius teruja.. rumah dah macam cerita melayu zaman gua darjah 2 dulu.. rumah dalam hutan atas bukit.. seram bagi gua.. kalo gua kena tinggal kat rumah macam tu sorg-sorg.. kah kah kah...


nah layan la gambar-gambar Highland tower neh.. gua curi kat intenet ja.. 


psssst: rugi gak gua tak bawa kamera gua semalam.. kalo tak abg-abg polis mesti boleh tlg tangkap kan??kan! kah kah kah

25 bacteria jahat.!:

sawn said...

ke korang yang jadi hantu malam tu... hahahahhaa

bact said...

@swan
memamg pon..baru nk tahu??
ahahha

mimie said...

haha. igt kan ade gmbr ko skali beb. aku suke en polis yg ckp kedah tu, sempoi!

bact said...

@mimie..
haha..xberani la nk tgkp..kang mcm2 plak yg dpt..

en polis 2 mmg sempoi..tp xsempoi pon sebenarnya.. dia kedah gua pon kedah..
terus nk ckp KL..hahah

mimie said...

ooho! ko pon kdah ek.ptt la ko rs en polis 2 xsempoi. aku suke dgr org penang, kedah ke, taiping ckp. rs besh n kelakar! haha! jahat kan

Myaby said...

kahkahkah

bole komen rupanya

GUA RASA TERHINA. wkaakakakakakakak

bact said...

@mimie
haha..hg nk dgq aku ckp dak??
:))

@myaby
bg gua 5menet nk pk apa yg lu cuba nk katakn.. kah kah kah

lu xgodek sungguh2 neh..patot xjumpa..hahaha

Miss Shizu said...

demm..tetiba aku pulak yang rasa cuak..hampeh btol..hengatkan antu betol..memang antu la lu ni..kehkehkeh

Myaby said...

ngahahaha.

kalo ko x paham sile bace msg aku kt shout box dulu.

kahakah

aku igt entri kau x boleh komen. aku x pasan kt atas tu de lambang komennnnnn

skali dok kecoh2 komen kt shoutbox. kahkah

bact said...

@miss shizu
kah kah kah
pesal plak yg lu nk cuak..gua kat tempat kejadian pon xcuak la sangt kn?
hahahaha


@myaby
gua dah baca..serius lawak..pestime ada org komplen pasal komen gua neh..hahaha

Myaby said...

gile malu ok.

kakakakakkaka

*Miss Geli^ said...

tak caya korang berada kat sini malam tu sebab takde bukti bergambar..

len kali bawak gambar dan amik gambar

bact said...

@miss geli
ahkak neh..betol la kami pegi mlm 2..xcya ahkak g tny hantu-hantu kat sana k..
kih2...

airaniez wirdani said...

ko buat part time ngan *uncle seekers* la bact..cam ada bakatla ko gaduh ngan *hantu*..haha..(jgn2 polis yg ko jumpa tu pun..erm..)

bact said...

@airaniez wirdani
gila la..gua tak mahula bersekongkol dgn uncle sucker 2..hahhaa

ishk mulut lu..gua cabai2 kn jugak..
polis betol la..gua dah cek dah..

lilY said...

xdak gheja sangat dah dok p cari hantu..
kak limah pun seram nak jenguk Highland Tower hampa berani nooh..
ish...
kah kah kah

bact said...

@lily
2 la pasai..abeh xda qheja dah la neh..p cari hantu..haram xjumpa pon..
kih kih kih..sembang kemaih..

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

perg... kalau dapt msuk.. lagi masyuk...

bact said...

@line putih line hitam
tak masuk dlm pon seram jugak..
serius la...

... said...

as salam..
adoi..lawak betul.terekan rupanya.
huhu..cerita hantu kak limah pulang ke highland tower


:D

Anonymous said...

xnmpk ak ke kt tgkt 5 bgunan tu we?haha -wal teloq wal hensem

azad.signs said...

bukit tungku seram beb .
aku study kat aswara . dekat bukit tungku . masa duduk hostel aswara dulu , macam2 benda lah terjadi and ternampak . serius x tipu .

bact said...

@azad.signs
gua dah pergi..
mmg seram..rumah2 besar sngt pon jadi seram balik kn..
hahhaa

Anonymous said...

hg klu guna nama 'aku' n olahan yg tertib aku rasa lagi menyeramkan. gua gua mcm cerita kt kedai kopi ja. cerita garapan ni kna ada technique skit. bru layan. goodluck bro in advance.

bact. said...

@Anonymous
hg kalo setakat komen pakai anon
p kerat teloq la mat